A világ egyik legjobb napelemes autója épül az Inter Cars támogatásával

A világ egyik legjobb napelemes autója épül az Inter Cars támogatásával

A Kecskeméti Főiskola GAMF Karának járműépítő csapatai közül a 2010-ben alakult Megameter négy év alatt a világ élmezőnyébe került.

A hallgatókból és tanárokból álló csapat nemzetközi versenyeken számos dobogós helyezést ért már el. A 2013-ban épített energiatakarékos járművük 3082 kilométer megtételére képes egyetlen liter benzinnel. Miután a megaméterrel minden létező díjat begyűjtöttek, újabb kihívásokra vágyott a GAMF-csapat. Már tavaly figyelemmel kísérték és a napelemes autók ausztráliai világversenyére készül és idén úgy érezték ott a helyük nekik is.

A csapat tagjai ezekben a napokban, hetekben is szinte minden szabadidejüket a számítógépek előtt, illetve a műhelyben töltik. Rohamléptekben épül a MegaLux-nak elnevezett napelemes autó. Amikor az Inter Cars Hungária Kft. látókörébe került a főiskolai diákokból és tanárokból álló csapat, nem volt kérdéses, hogy a sikerre született projekt mellé álljon. Cégünk a tervezők igényei alapján összeállított szerszám és eszköz csomaggal támogatja a projektet.

Az átadás alkalmával Szatmári Ákos, az Inter Cars Hungária Kft. Beszerzési Igazgatója is meglátogatta a lelkes csapatot. A hallgatók örömmel fogadták igazgatónk érdeklődését a projekt iránt és részletes bemutatót tartottak. Amennyiben Ön is szeretne részletesebben olvasni a kecskeméti mérnökök ”csodajáművéről” látogasson el a honlapukra: www.mega-gamf.hu-re.

Mi nagyon sok sikert és kitartást kívánunk nekik az őszi versenyhez, ahol mintegy  3000 km-et kell megtenniük másik 30 versenyzővel együtt.

A csapat célja természetesen a győzelem, de óriási sikerként könyvelendő majd el az is, ha Magyarországról elsőként probléma nélkül végig tudjanak menni az egész Ausztráliát átszelő World Solar Challenge 2015-ön.

Inter Cars Hírek