Nagyon akarták, célba értek - beszámoló az Iseum Rallye-ról

Nagyon akarták, célba értek - beszámoló az Iseum Rallye-ról

Szombathely, Iseum Rallye...Murvás verseny, jó pályákkal, jó szervezéssel!

A pécsi Praktistar Motorsport csapata nagy várakozással indultunk neki Vas megyének. Szervizcsapatuk maximálisan felkészítette a várható nehéz körülményekre a Lada VFTS-t.  Magas, erős futómű, revíziók a motor és a váltónál és szinte minden porcikán ellenőrzéseket végzett a csapat, ami létezik az autón. A pályabejárás során kiderült, hogy tényleg nem sétakocsikázás lesz a hétvégi program.

Alábbiakban a csapat beszámolóját olvashatják:

Nagyon jól felkészült a csapatunk a szombati rajtra. Teljes erőbedobással indultunk a napnak. Jól kezdtünk, jól elkaptuk a fonalat. Annyira jól, hogy a híres Rallyekatlanban ugrattunk egy akkorát, hogy hirtelen azt sem tudtuk, hogy miben ülünk! - mondta Schmidt Balázs a versenyt követően.

Voltak sérülések az első futómű környékén, de a kitűnő szervizcsapatunk rövid idő alatt megjavította a sérüléseket és újult erővel folytattuk a szombati napot. Továbbra is jól teljesítettük a gyorsokat, amelyek nagyon tetszettek nekünk. A murva azért murva! Nagyon élveztük. Nap végére a 2. helyen álltunk, de tudtuk, hogy az újabb feladatok fejtörést okoznak majd a srácoknak. Elektromos gondok, önindító, töltés, áramtalanító… Volt baj, rendesen! De nem volt akadály. Szakembereinknek köszönhetően a terv kész volt a reggeli gyors szerelésre. Mindenki tudta a dolgát és a gyors beavatkozásoknak köszönhetően a vasárnapi első gyors előtt újra a harcra kész géppel álltunk rajtra készen. Sajnos a rajt után pár kilométerrel az autó leállt, ismét elektromos gondok léptek fel. De Kálmánczi Balázs gyors felismerő képességének köszönhetően a gyorsaságin sikerült megjavítani a hibát és igaz hogy nem jó idővel, de a versenyt tovább tudtuk folytatni. Visszaestünk, de mentünk tovább! Javítottunk folyamatosan, kisebb gondokat pedig továbbra is a szervizidőben orvosolták a srácok.

Az utolsó kör előtt már nem volt lehetetlen. Be kell fejeznünk a versenyt, a Célban! Nagyon akartuk látni a céldobogót, a Csapatunknak is tartoztunk ennyivel. Az utolsó hosszú gyors körben aztán jött egy újabb dráma… Elment a hátsó fék! De ki kell mennünk, meg tudjuk csinálni! Igaz, hogy nem versenytempóban vágtattunk, de ott álltunk a Stop-ban! Nagyon jó érzés volt…

Kategóriánk 4. helyén végeztünk, de nekünk olyan volt ez, mintha az elsők lettünk volna. Ilyen csapattal, ilyen háttérrel nekünk ez volt a győzelem!

A Praktistar-Inter Cars csapata fantasztikusan teljesített. Házigazdánk, Andor Tamás és felesége, az Andor Autó vezetői, tulajdonosai a Q-SERVICE tagjai teljes mellbedobással támogatták a hétvégénket, amit hálásan köszönünk nekik!

És a Szervizcsapat! Gáspár Csabi, Sántha Zoli, Vavika Tibcsi, Frick „Uganda” Robi, Rapp Zoli, Keszler Gábor, Sántha Laci! Ha Ők nincsenek, nincs siker! Köszönjük szépen!

Jövőre is tervezzük ezen a jól rendezett versenyen a részvételünket, szeretnénk ismét ott állni a Célban! Csapatvezetőnk kisfia mondataival élve, amit a rajt előtt kaptunk, mint hasznos infót: „Nem a Rallye a veszélyes, hanem a Dínók!"

Inter Cars Hírek